AMSTERDAM – Metalband DevilDriver uit Santa Barbara, Californië is toe aan het vierde album Pray For Villains. In de titeltrack van de plaat liet zanger Dez Fafara zich leiden door goede slechteriken.

“Gasten als Clint Eastwood en Darth Vader, gewoon anti-helden. In het dagelijkse leven kan dat iedereen zijn.”

Dez Fafara: “Het komt door mijn liefde voor anti-helden in westerns. In die films komt de slechterik de problemen oplossen en redt hij iedereen. Ik hou van die theorie. In het echte leven komt het soms ook voor dat juist de slechterik de problemen oplost.”

De zanger ziet het album Pray For Villains nu al als een meesterwerk. “Het is een kunstwerk. Zeker als je ziet wat miljoenen concurrerende bands fabriceren. We hebben nu een sound ontwikkeld waar we de komende albums mee verder komen.”

Het kenmerk van de sound van DevilDriver is de veelzijdigheid. “Als je iets snels, hards, groovy, punk rock of rustig maar heavy wil, dan krijg je dat.

Dus kijk wat we doen en luister naar een paar tracks op internet. Probeer uit te zoeken wat je leuk lijkt en geniet van de show als je naar een optreden komt.”