LONG BRANCH - Hij had niet gedacht ooit nog anoniem door het leven te kunnen, maar het blijkt te kunnen.

Een 22-jarige politieagente herkende de wereldberoemde Amerikaanse songwriter en icoon uit de jaren zestig Bob Dylan niet toen ze hem aanhield in Long Branch in de Amerikaanse staat New Jersey.

Ook toen ze zijn naam op zijn identiteitspapieren las, ging er geen belletje rinkelen. Dat meldde de Britse krant Daily Mail vrijdagavond.

De agente hield Dylan staande toen hij door de straat slenterde reed en zich naar haar mening verdacht gedroeg. Ze vroeg hem daarom om zich te identificeren.

Hotel

Dylan verwachtte op zijn minst dat zijn naam haar iets zou zeggen, maar de agente droeg hem op achter in de politieauto te gaan zitten. Ze bracht Dylan naar zijn hotel om zijn verhaal te controleren.

Over de radio vroeg de agente haar collega's of iemand wist wie Bob Dylan was. ''We schoten allemaal in de lach",' vertelt de hoofdcommissaris.

Handtekening

''Als ik het geweest was, had ik om zijn handtekening gevraagd, niet om zijn identificatie. Ik heb haar aangeboden haar een aantal Dylanalbums te laten horen, maar ze weet niet wat lp's zijn.''