ARTESIA - Allen Shellenberger, de drummer van de Amerikaanse punkband Lit, is op 39-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Shellenberger overleed donderdag in het huis van zijn moeder in Artesia (Californië).

Dat meldde de krant Los Angeles Times vrijdag.

Shellenberger kreeg in mei 2008 te horen dat hij een hersentumor had. Hij onderging behandelingen en bleef optreden tot de herfst van 2008.

''Dat wij Al kenden, betekende dat wij plezier in het leven kenden",' zo zeggen bandleden Kevin Baldes, Jeremy Popoff en A. Jay Popoff in een gezamenlijke verklaring.

''Hij had een hart van goud en deed alles voor iedereen. Woorden kunnen niet beschrijven hoe erg hij gemist zal worden.''

Stijl

Shellenberger en de andere bandleden begonnen in 1989 met optreden. Na verschillende veranderingen in stijl en naam werd de band halverwege de jaren negentig echt populair onder de naam Lit. In 1999 bracht de band haar meest bekende album uit, A Place in the Sun.

In Nederland behaalde Lit in hetzelfde jaar de tweede plaats in de hitparade met het nummer My Own Worst Enemy. Shellenberger laat een dochter achter.