AMSTERDAM - Aerosmith treedt deze zomer niet meer op. De Amerikaanse rockband heeft alle resterende concerten van de geplande zomertournee in eigen land afgelast nu frontman Steven Tyler lang uit de roulatie is.

Eerder werden al enkele shows afgezegd in afwachting van zijn herstel. Tyler stortte begin augustus van het podium tijdens een concert in South Dakota.

Hij hield een gebroken schouder en twintig hechtingen in zijn hoofd aan de val over. Artsen hebben hem geadviseerd voldoende tijd te nemen om te herstellen.

Verdrietig

In een verklaring zegt de band te betreuren dat de concertenreeks moet worden afgeblazen. "Woorden kunnen niet tot uitdrukking brengen hoe verdrietig ik ben", schrijft gitarist Joe Perry in de verklaring.

Hij bedankt de fans voor hun steun en zegt te hopen snel weer met de band op het podium te staan. Wie al een kaartje heeft gekocht voor een concert, krijgt zijn geld terug.

Bedankt

Donderdag stuurde de 61-jarige Tyler een verklaring uit, waarin hij de artsen, verpleegsters en de politie bedankt die hem na zijn val hebben geholpen. Ook bedankt hij de medewerkers van de helikopter waarmee hij naar een ziekenhuis werd gebracht, 'omdat ze me weghaalden voor ik doodbloedde'.

'Tyler-shuffle'

Tyler viel van het podium toen hij het publiek probeerde te vermaken tijdens een technisch mankement. Hij sprong wild op en neer, wat hij zelf de 'Tyler-shuffle' noemt, en kukelde van het podium. Hij zegt blij te zijn dat hij zijn nek niet heeft gebroken.

Na duizenden liveshows zegt Tyler het niet gek te vinden dat hij pas vier keer van het podium is gevallen.