AMSTERDAM - De Nederlandse violist/orkestleider André Rieu staat op de vierde plaats in de Top 25 van bestverkochte tournees, gemaakt door het gezaghebbende Billboard, een Amerikaans weekblad voor de muziekindustrie.

Volgens Billboard Magazine is Rieu de bestverkopende mannelijke artiest wereldwijd. Dat heeft zijn manager maandag bekendgemaakt.

De eerste helft van dit jaar verkocht Rieu 554.242 tickets en had hij een omzet van 57,4 miljoen dollar. Alleen Madonna (84,7 miljoen dollar), Tina Turner (79,9 miljoen dollar) en Britney Spears (61,5 miljoen dollar) bleven hem voor.

Fantastisch

Rieu, die ook al nummer 8 was in Pollstar's 2008 touring chart, is blij met het nieuws: ''Het is fantastisch. We hebben ontzettend hard gewerkt om zo veel mogelijk mensen te laten zien dat klassieke muziek ook leuk kan zijn.''

Het laatste jaar toerden Rieu en zijn 55 koppige Johan Strauss Orkest door onder meer Japan, Europa, de Verenigde Staten en Canada. Later dit jaar geeft hij nog drie concerten in Nederland.

In de Billboard's Top 25 best selling tours staat Bruce Springsteen met 52,3 miljoen dollar op de zevende plaats. Billy Joel & Elton John staan achtste met 47,6 miljoen dollar.