AMSTERDAM - Het debuutalbum van de New Yorkse indie-rockband The Pains of Being Pure at Heart is in Amerika goed ontvangen. De band rondom zanger Kip Berman klinkt als een eigentijdse versie van The Smiths gemixt met de jaren '70 David Bowie en The Smashing Pumpkins.

Vanwege de terughoudende prodiumpresentatie wordt de band ook wel getypeerd als 'shoegazing' - muzikanten die turen naar hun schoenen tijdens optredens.

Hoewel het leven Berman nu toelacht, wist hij een aantal jaar geleden niet goed wat hij met zijn leven aan moest.

"Gevoelens van falen, zinloosheid. Dat was lange tijd een duidelijk aanwezig gevoel in mijn leven. Dat wil ik niet ontkennen. Ik wil de waarheid niet verdoezelen."

Kip geniet daarom erg van het succes van The Pains of Being Pure at Heart. Vooral ontmoetingen tijdens het toeren met muzikanten en bands die hij bewondert wennen voorlopig niet.

"Ik ben blij dat de mensen van wie ik fan ben, toegankelijke en aardige mensen zijn, zoals Damian Abraham van de Canadese punkband Fucked Up. Het zou vervelend zijn om je helden of bands die je werkelijk bewondert te ontmoeten en dan te ontdekken dat het eikels zijn."