AMSTERDAM - Madonna heeft haar concert in Slovenië afgezegd. Haar tourmanager bevestigt de annulering vrijdag tegenover de Britse persdienst Reuters. Waarom de Queen of Pop op 20 augustus niet in Ljubljana op het podium klimt, is niet bekend.

Lokale media speculeren over een tegenvallende kaartverkoop. Van de 63 duizend beschikbare plaatsen zouden slechts zevenduizend stoelen bezet zijn geweest.

Concertpromotors spreken de berichten tegen, volgens hen is er 'absoluut niets mis' met de ticketverkoop. Zij wijten het annuleren aan 'onvoorziene logistieke problemen'.

De Queen of Pop geeft nog twaalf shows in Europa. Volgens Madonna's website is alleen haar show in het Zweedse Göteborg uitverkocht.

Podium

Het is niet de eerste keer dat de 50-jarige zangeres een streep door een Europees concert van haar Sticky and Sweet-tour haalt.

Nadat het podium tijdens het opbouwen was ingestort, besloot Madonna vorige maand niet in Marseille op te treden. Bij het ongeval kwamen twee bouwers om, acht anderen belandden in het ziekenhuis.

Uitvaart

De uitvaart van een van de twee doden vond vrijdag plaats, meldt de BBC. De 23-jarige Brit Charles Prow bezweek na het ongeval in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De uitvaart van de technicus uit Leeds moest volgens zijn familie geen saaie bedoeling worden. De nabestaanden vroegen de gasten zich uit te dossen in vrolijke, felle kleuren.

Kraan

Naast Prow liet de 53-jarige Fransman Charles Criscenzo het leven. Hij overleed ter plekke toen een kraan op het dak van het podium belandde. Dat dak bezweek vervolgens onder het gewicht. Een onderzoek naar het ongeval loopt nog steeds.

Als gevolg van dat onderzoek kan voetbalploeg Olympic Marseille niet thuis spelen. Voor de oefenwedstrijden week de ploeg uit naar andere stadions en ook de eerste thuiswedstrijd van de Franse competitie wordt niet in het Stade Velodrome gespeeld.

De eerste wedstrijd in het stadion staat gepland voor 30 augustus.