NEW YORK - De Amerikaanse rockzanger Willy DeVille is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan kanker. Dit bevestigde zijn vrouw Nina vrijdag.

De rockzanger, wiens echte naam William Borsay luidt, overleed in een ziekenhuis in New York. Volgens zijn vrouw stierf hij ''zeer vredig''.

In 1974 richt hij de band Mink DeVille op in San Francisco en haalde hij de muzikanten over om naar New York te trekken en daar de huisband van de punkclub CBGB te worden.

Met de hit Spanish Stroll brak de groep in 1977 internationaal door. Tot halverwege de jaren tachtig brachten ze een reeks van succesvolle albums uit.

Pinkpop

Daarna ging DeVille zijn eigen weg als solist en verhuisde hij naar New Orleans. In de loop van zijn carrière trad hij op met onder anderen Van Morrison, Bruce Springsteen, Southside Johnny, Brenda Lee, Tom Waits en Los Lobos.

Willy DeVille stond in 2007 nog op de eerste editie van het muziekfestival Pinkpop Classic in Landgraaf. In februari deed de zanger nog enkele solo-optredens in ons land, waaronder in Paradiso.