AMSTERDAM - Het concert dat vrijdag in de planning stond voor Aerosmith is afgelast. Steven Tyler, de voorman van de band, raakte gewond nadat hij tijdens een optreden van het podium viel.

Tyler stond op de catwalk van het podium toen hij achteruit trippelde en viel.

Het publiek dacht in eerste instantie dat de val bij de act van de 61-jarige hoorde. "We dachten dat Tyler wilde stagediven in het publiek, maar vervolgens stond Tyler niet op", zei een concertganger.

Bloedend

Toen de artiest een paar meter naar beneden viel en vervolgens opstond met een bloedend hoofd en schouders zagen de concertgangers in dat het een ongeluk was.

De zanger is gewond aan zijn hoofd, schouders en nek en werd per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn is nog niet bekendgemaakt.

Overige concerten

De Grammy-winnende band zou vijf shows geven in Canada. De eerstvolgende show, die Aerosmith vrijdag zou geven in Winnipeg, Manitoba, is afgelast. Of de andere concerten ook worden afgelast is niet bekendgemaakt.

Tyler stond bekend als een notoire alcohol- en drugsgebruiker in de jaren zeventig en begin jaren tachtig. Elk bandlid van Aerosmith heeft in een afkickcentrum gezeten in de jaren tachtig. De blues-rockband maakte vervolgens een onverwachte comeback bij de MTV-generatie.