AMSTERDAM - De gevierde Nederlandse dj Tiësto brengt op vrijdag 2 oktober zijn vierde studioalbum uit.

Voor de cd, Kaleidoscope genaamd, werkte Tiësto samen met onder anderen Jónsi van de band Sigur Rós, Kele Okereke van Bloc Party, zangeres Nelly Furtado, Calvin Harris en zangeres Emily Haines van Metric.

Dat maakte de nieuwe platenmaatschappij van de dj, Pias, donderdag bekend.

Het is een spannende plaat, aldus de platenmaatschappij. De bekende dj slaat met zijn vierde studioalbum een andere richting in dan fans van hem gewend zijn.

Wereldtournee

De release van Kaleidoscope wordt gevolgd door een wereldtournee die de dj uit Breda in 175 dagen naar vijf continenten brengt.

Het vorige album van Tiësto, Elements of Life, werd vorig jaar genomineerd voor een Grammy.

''Mijn uitgangspunt was dat ik graag wilde werken met allerlei verschillende artiesten die ikzelf erg goed vind. Zo simpel was het'', aldus Tiësto.

''Sigur Rós maakt prachtige muziek, Bloc Party is fantastisch, spannend en innovatief. Het moeilijkste was die mensen zo ver te krijgen dat ze met mij wilden werken. Ze werken in de regel niet met dance-artiesten en zeker niet met dance-dj's. Uiteindelijk werd toch iedereen enthousiast en bleken onze stijlen heel goed te werken samen.''

Anders

Tiësto is nog niet zeker hoe mensen zullen reageren op Kaleidoscope. ''Het is compleet anders dan wat ik hiervoor gedaan heb. Ik voeg steeds meer smaakjes toe aan wat men kent als 'Tiësto'.

Dit album is niet per se alleen geschikt voor op de dansvloer, je kunt er ook thuis op de bank van genieten.''