AMSTERDAM - Aerosmith-voorman Steven Tyler is naar een ziekenhuis gebracht, nadat hij tijdens een concert in de Amerikaanse staat South Dakota van het podium viel.

De 61-jarige Tyler kukelde om, terwijl hij het publiek probeerde te vermaken nadat het geluidssysteem ermee ophield tijdens het nummer Love in an Elevator, zo heeft een concertganger verteld aan de lokale krant Rapid City Journal.

Het concert vond woensdagnacht lokale tijd plaats. Een woordvoerder van een regionaal ziekenhuis bevestigde donderdagochtend lokale tijd dat Tyler in het ziekenhuis verbleef.

Juichen

Tyler stond op de catwalk van het podium toen hij achteruit trippelde en viel. Beveiligingsmedewerkers haastten zich naar de zanger toe. Het lukte Tyler weer op zijn benen te staan, waarop het publiek in juichen losbarstte.

Tyler verdween vervolgens achter de schermen. Aerosmith-gitarist Joe Perry liet even later aan het publiek weten dat Tyler naar een ziekenhuis was gebracht en dat de show niet verder zou gaan.

De woordvoerder van het ziekenhuis, die aanvankelijk nog bevestigde dat de 61-jarige zanger in het ziekenhuis lag, wilde later niets meer over de zaak vertellen.