AMSTERDAM - Damaru is gecharmeerd van Volendam. De Surinaamse zanger staat deze week samen met Jan Smit bovenaan de Single Top 100 met 'Mi rowsu (Tuintje in mijn hart).

Het duet beviel zo goed dat Damaru nadenkt over een volgende Volendamse samenwerking, blijkt in een gesprek van Damaru en Jan Smit. "Ik zou graag een nummer op willen nemen met Nick en Simon"

Volgens Jan Smit verliep de samenwerking met Damaru gladjes. "Hoe het tussen ons zou gaan, was afwachtten. Voor hetzelfde geld was Damaru een eikel maar het verliep ontzettend goed", zegt de Volendammer lachend.

Tuin

De twee hebben elkaar vorige week pas voor het eerst ontmoet en ze hebben sindsdien elke dag contact gehad. "Ik heb Damaru rondgeleid in mijn huis en we hebben een beetje in de tuin gehangen."

Hij sluit zelfs een tweede duet niet uit. "Zeg nooit nooit, maar hij wil ook met Nick en Simon dus dan haak ik weer af", vertelde Jan lachend.

Clip

De twee gaan woensdag in ieder geval eerst een clip opnemen voor hun nummer. In de clip zullen beelden te zien zijn van Volendam en van Paramaribo.

Damaru, die in zijn thuisland al een superster is, was verbaasd dat de Volendammer ook het Surinaamse deel van het nummer mee kon zingen.

Uitspraak

"Ik wist helemaal niet dat hij het zou doen. Ik was verbaasd over zijn accentloze uitspraak", zegt Damaru. Jan zelf was daar niet zo van onder de indruk.

Hij wilde het Surinaamse deel meezingen omdat hij geen afbreuk wilde doen aan het nummer."Ik vond het gewoon een uitdaging."

Geluisterd

"Ik heb naar het nummer geluisterd en het precies zo opgeschreven zoals ik het hoorde. Ik dacht dan kunnen ze me daar in ieder geval niet op pakken."

De opbrengst van het nummer gaat naar SOS-kinderdorpen, een stichting die zich richt op het welzijn van weeskinderen en verlaten kinderen. Damaru en Jan sleepten met het nummer tot nu toe tienduizend euro binnen voor het goede doel.

Ambassadeur

Jan leerde SOS Kinderdorpen kennen toen hij nog een Jantje was. Inmiddels is hij al tien jaar ambassadeur.

"Tijdens een reis in Thailand werd ik geconfronteerd met verschrikkelijke verhalen over kinderen die hun ouders verloren", lichtte Jan toe. Op dat moment besloot hij om zich voor het goede doel in te gaan zetten.

Surinaams

Topnotch, het label achter de hit, stelt dat het nooit eerder is voorgekomen dat een Surinaamstalige single op nummer één van de hitlijst binnenkomt. Het nummer schreef Damaru als een ode aan zijn dochtertje.

In Suriname was het liedje al een grote hit en ook in Nederland stond het nummer zonder de Volendammer al weken in de hitlijsten. Jan gaf het lied het laatste zetje. Toen de twee het nummer opnieuw uitbrachten schoot het door naar de eerste plaats.