AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand komt en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week de Nederlandse soulzangeres Sabrina Starke met het nummer A Woman's Gonna Try.

Het liedje is de nieuwe single van Starke die staat op de nieuwe versie van haar debuutalbum Yellow Brick Road.

Na het tekenen bij het grote jazzlabel Blue Note in 2008, moest de zangeres twee nieuwe nummers (Home Is You en A Woman's Gonna Try) aan haar album toevoegen.

De titel van het nummer vertelt meteen het hele verhaal volgens Starke.

“A Woman's Gonna Try gaat eigenlijk over de kracht van vrouwen en dat ze hoe dan ook altijd blijven vechten. En als ze vallen, dan staan ze ook op.”

De productie van de track lag in handen van Billy Mann en Pete Wallace van Blue Note.

“Er was al een basisvibe, dus gewoon drums en volgens mij een piano- of gitaarpartij. In de studio was het letterlijk borduren. Het was een heen-en-weer-gooien van ideeën over de tekst. Je laat de beat lopen en je schrijft wat er in je opkomt. Vervolgens is het schrappen en matchen. Langzaam ga je dan steeds een stapje verder.”

Sabrina Starke moest voor de nieuwe nummers een nieuwe manier van werken aanmeten.

"Bij Yellow Brick Road heb ik over sommige songs jaren gedaan. Toen zag ik wel wanneer ik het afmaakte. Maar bij deze schrijfsessies moest het gewoon nu gebeuren. Dat vraagt om een ander soort creativiteit."