AMSTERDAM - De door P. Diddy samengestelde band Day 26 wordt ervan beschuldigd een van hun nieuwste nummers geplagieerd te hebben.

Zanger Kirby Shields beweert dat het nummer 'Just getting started' van Day 26 identiek is aan zijn eigen 'I'm just getting started', zo meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van een brief van de advocaat van Shields.

Het nummer van Day 26 kwam in april uit, het liedje van Shields werd al in augustus 2007 opgenomen. Het nummer zou zijn geschreven door een liedjesschrijver, met wie Shields had afgesproken dat hij nummers exclusief voor hem zou schrijven. Daaronder viel ook het nummer 'I'm just getting started'.

Identiek

Op zijn website kondigde de liedjesschrijver in maart echter aan dat Day 26 een album uit zou brengen, waarop ook dit nummer te horen zou zijn. Zowel de tekst als de compositie zouden vrijwel identiek zijn.

In de brief van het advocatenkantoor van Shields aan Bad Boy Records, de platenmaatschappij van Diddy, wordt voorgesteld dat de twee partijen met elkaar in gesprek gaan over de zaak, in een poging er samen uit te komen.

De mannenband Day 26 kwam onder toeziend oog van de als Sean Combs geboren Diddy tot stand tijdens het vierde seizoen van het televisieprogramma Making The Band. Deze serie is ook in Nederland te zien geweest op MTV.