AMSTERDAM – In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand komt en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week dj/producer Joris Voorn met zijn remix-cd Balance Mix 014.

Het Australische dancelabel EQ brengt al jaren de Balance Mix-serie uit. Hierop krijgen dj's de kans om hun kunsten te vertonen.

Op het 14e deel laat de Nederlandse dj Joris Voorn remixen horen van artiesten die je normaal niet zo snel associeert met dance.

Een voorbeeld is het nummer Nude van Radiohead. “Ik heb het nummer At Les van Innerzone Orchestra met Carl Craig genomen. Het begint met een jazzy versie van het nummer en dat heb ik gecombineerd met een electronische versie ervan.

Daar komt later een remix van Nude van Radiohead bij. Je hoort dan de stem van Tom Yorke die heel mooi over de melodielijn van Carl Craig heen gaat.”

Nude is voor Joris Voorn een hoogtepunt op zijn dubbele remix-cd.

“Dit nummer is bijna het einde van de tweede cd, dat is voor mij echt een heel mooi moment. Daar komen twee hele mooie elementen bij elkaar. Het is een van mijn favoriete momenten van de cd”, zegt de dj.

Voorn heeft een speciale plek op de cd gereserveerd voor een Nederlandse collega. “De cd wordt afgesloten met het nummer Mare Frigoris van Spinvis, een heel sympathiek figuur uit de Nederlandse popmuziek van de laatste paar jaar. Ik vond het mooi om hem aan de wereld te laten horen.”