AMSTERDAM - Moke en Junkie XL geven vrijdagavond ergens in het centrum van Amsterdam een verrassingsconcert. Vanaf een dakterras in de binnenstad zullen ze het publiek op straat op een optreden trakteren.

De show is een initiatief van biermerk Grolsch, dat beide acts heeft gestrikt voor een nieuwe commercial.

De heren gaan hun muziek vanaf het dakterras in de raamstraat over de hoofdstad uitstorten. Dat meldt 3FM-dj Michiel Veenstra op zijn twitter.

Grolsch

Grolsch legde Moke en Junkie XL vast voor haar nieuwe 'Met wie proost jij?'-campagne. Het biermerk koos voor Moke omdat die band eigenheid en onafhankelijkheid zou uitstralen.

Toen de Amsterdammers werd gevraagd met wie zij zouden willen proosten, kwamen ze met Junkie XL op de proppen. De zes heren zullen samen jammen voor de nieuwe commercial.

Junkie XL

Junkie XL, die in 2002 scoorde met de remix van het Elvis-nummer 'A little less conversation', vloog speciaal voor de opnamen en het concert naar Nederland. Moke was volgens een woordvoerder al in het land.

Het concert moet rond 21.00 uur van start gaan en duurt maximaal een uur. Bezoekers hoeven niet bang te zijn weggeveegd te worden door de politie: de organisatie heeft netjes vergunningen geregeld.