AMSTERDAM - De Nederlandse band Roosbeef bracht dit jaar het debuutalbum uit getiteld Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten. Frontvrouw Roos Rebergen staat bekend om haar vindingrijke en persoonlijke teksten.

Maar een nieuwe tekst presenteren aan de band blijft altijd spannend voor de singer/songwriter.

Roos Rebergen: “Ik ben altijd onzeker over de dingen die ik maak. Als ik nieuwe ideeën heb voor teksten, dan slik ik m'n woorden altijd zo in dat niemand goed hoort wat ik zing. Gelukkig is de band er niet zo mee bezig met wat ik schrijf.”

Inspiratie haalt ze uit haar omgeving en persoonlijke ervaringen. “Ik onthoud dingen uit gesprekken die ik zelf voer, maar ook uit gesprekken van mensen in de trein of op de radio.

Niet dat ik die direct overneem, maar soms zijn ze mooi te combineren met ideeën voor teksten of dingen waarover ik me kwaad kan maken.”

Tijdens het schrijfproces van de liedjes voor Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten kreeg de band hulp van Tjeerd Bomhof van Voicst en Tom Pintens (ex-Zita Swoon).

“Door het samenwerken met Tjeerd en Tom hebben we veel meer geleerd over onze eigen sound. Dat is heel prettig voor het schrijven van nieuwe nummers”, aldus de zangeres.