AMSTERDAM - Nadat Anouk drie van haar bandleden de laan uit heeft gestuurd, heeft nu de toetsenist van de Haagse zangeres zelf besloten de band te verlaten.

Dat meldt Sony Music, de platenmaatschappij van King Jack, waartoe toetsenist Thijs Boontjes ook behoort.

Naast Boontjes maakt onder anderen Boaz Kroon deel uit van deze band. Kroon is een van de drie bandleden die door Anouk de wacht is aangezegd.

Het verlaten van de band is volgens Sony Music in goed overleg met Anouk gegaan. Een einddatum wordt binnenkort bepaald.

Motivatie

Boontjes zegt dat vooral het ontslag van Kroon hem ertoe heeft doen besluiten te stoppen met Anouk. Ook het gedwongen vertrek van de andere bandleden zit hem echter niet lekker.

"We zijn anderhalf jaar geleden begonnen met een groep jonge muzikanten en na hun vertrek ben ik niet meer gemotiveerd genoeg om door te gaan."

Thijs gaat zich nu concentreren op zijn eigen band King Jack, en het promoten van hun nieuwe single 'Can't get my head around you', die op 4 september uitkomt.

Onduidelijkheid

Vorige week werd bekend dat Anouk niet verder wil met drie van haar bandleden. Behalve basgitarist Boaz Kroon ging het hierbij om gitaristen Angelo de Rijke en Memru Renjaan. Waarom ze de bandleden de laan uitstuurde, bleef onduidelijk.

Vlak voor de release in november 2007 van de laatste plaat van Anouk, 'Who's your momma', brak de zangeres ook al met haar toenmalige vaste muzikanten.

Twee van hen mogen nu terugkeren: de gitaristen Leendert Haaksma en Martijn van Agt. Ook waarom Anouk hen nu weer in de armen sluit, bleef onopgehelderd. Bassist Glen Gaddam vervangt Boaz Kroon.