AMSTERDAM - De Backstreet Boys zullen een heel lange tijd blijven meedraaien. Dat denkt althans groepslid Howie Dorough, zo heeft hij verteld aan het muziektijdschrift Billboard.

"Zolang mensen en onze fans van ons willen horen, kunnen we in die achtbaan blijven zitten en alle hoogte- en dieptepunten meemaken, om op het eind nog steeds overeind te staan."

Het nieuwe album 'This is us' van de vier overgebleven Backstreet Boys komt op 6 oktober uit. De eerste single 'Straight through my heart' van het album is net vrijgegeven en is onder meer te beluisteren op de MySpace-pagina van het viertal.

Reünie-album

De elf nummers tellende nieuwe cd volgt op het reünie-album uit 2005 genaamd 'Never gone' en 'Unbreakable' uit 2007. Van deze laatste plaat gingen er wereldwijd 1,7 miljoen over de toonbank.

In de Verenigde Staten was 'Unbreakable' niet zo'n succes en werden er slechts 150 duizend exemplaren verkocht.

Hoog

Naast 'Straight through my heart' kent het album ook nummers met de titels 'Bigger', 'Bye bye love' en 'She's a dream'. Dorough zegt dat de Backstreet Boys de lat altijd zo hoog mogelijk leggen. "We zijn altijd een pop/r&b-groep."

"We focussen ons op liedjes met goede melodieën en groepsharmonieën en we hopen dat dat voldoende is om te blijven hangen."

Poplandschap

Wereldwijd hebben de Backstreet Boys in hun ruim 12-jarige bestaan meer dan 76 miljoen albums verkocht. En hoewel de jongensgroep inmiddels niet meer met het grootste gemak albums aflevert die meervoudig platina worden, denkt Dorough dat hij en zijn mede-bandleden hun plekje in het poplandschap wel hebben veroverd.

"Ik denk dat iedere artiest die lang mee wil gaan en een blijvende ster aan het firmament wil zijn, die verandering doormaakt."

Nuchter

Sommige platen verkopen nu eenmaal beter dan andere, is de nuchtere visie van de Backstreet Boy. "En je zult altijd worden vergeleken met je meest succesvolle album. Het enige wat je als artiest kunt doen, is te streven naar het maken van het beste album dat je kunt maken en vervolgens die achtbaan te berijden, terwijl die omhoog en weer naar beneden gaat."

Tournee

De Backstreet Boys starten op 27 september in Singapore met hun wereldtournee. Vanaf 30 oktober tot en met 6 december zijn ze in Europa. Op zondag 15 november geven ze een concert in Ahoy, zo maakte concertorganisator Mojo eind juni bekend. In 2010 doet de jongensgroep met de tournee Noord-Amerika aan.