LOS ANGELES - Michael Jackson was al dood voordat gealarmeerde hulpverleners op 25 juni bij zijn huis arriveerden.

Dat meldde de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.com zondag (lokale tijd) op basis van politiebronnen. Toen het ambulancepersoneel de behandeling begon, had Jackson geen hartslag en vertoonde hij geen enkel teken van leven meer.

Bovendien hadden de hulpverleners pas na tien minuten door dat het om de King of Pop ging. ''Hij leek op een zwakke, oude en zieke man'', aldus een van hen.

Privéarts

De hulpverleners hadden Jackson ter plekke dood willen verklaren, maar dat werd tegengehouden door zijn privéarts Conrad Murray. Hij stond erop dat de popster naar het ziekenhuis zou worden vervoerd.

Verdacht

Murray wordt sinds vorige week officieel verdacht van doodslag in het onderzoek naar het overlijden van Jackson. De arts hield een voorraad medicijnen verborgen in een kast van zijn kamer in het huis van de popster. Hierbij was volgens de politie van Los Angeles ook het zeer krachtige verdovingsmiddel propofol.

Overdosis

Er is steeds meer bewijs dat Jackson door een hartstilstand overleed na een overdosis medicijnen. Naar verwachting verschijnt komende week een toxicologisch rapport dat definitief duidelijkheid moet geven over de doodsoorzaak van de popster.