AMSTERDAM - De Nederlandse zangeres Eva Simons (25) wist niet wat haar overkwam toen een uitgelekte versie van haar nieuwe nummer Silly Boy ineens via YouTube de hele wereld overging onder de titel Rihanna featuring Lady Gaga.

Een onbekende plaatste het nummer op de videowebsite in de veronderstelling dat het om een unieke samenwerking tussen de twee Amerikaanse sterren zou gaan.

In drie maanden tijd is het nummer meer dan vier miljoen keer beluisterd. Ook platenmaatschappij EMI pikte het op en bood Simons een wereldwijd platencontract aan, waar zij donderdag haar handtekening onder plaatste.

Simons vindt het misverstand vooral heel gaaf. ''Ik heb hier ontzettend veel geluk mee, mijn nummer heeft op deze manier al heel veel mensen bereikt. Hoewel het wel een geluk bij een ongeluk is, want eerst baalde ik enorm dat iemand mijn nummer zomaar online had gezet.''

Raadsel

Hoe de verwarring is ontstaan is voor haar een raadsel. ''Kennelijk vindt men mijn stem op die van Rihanna en Lady Gaga lijken.

Waarschijnlijk heeft de titel er ook iets mee te maken, mensen denken dat het een reactie van Rihanna is op de mishandeling door haar ex-vriendje Chris Brown.''