BAARN - Zanger Waylon heeft als eerste Nederlandse soloartiest een contract getekend bij het Amerikaanse platenlabel Motown. Dat maakte zijn platenmaatschappij Universal Music donderdag bekend. Het debuutalbum van de Nederlander, Wicked Ways, verschijnt 28 augustus.

Wicked Ways is geproduceerd door Martin Terefe en Sacha Skarbek, die eerder samenwerkten met zangers James Morrison en Jason Mraz.

Waylon schreef een groot aantal nummers samen met de muziekproducers en sessiemuzikanten en werkte vervolgens vier maanden aan zijn debuutalbum in London. De cd kwam via Universal uiteindelijk bij Motown terecht.

''Waylon heeft een zeer exceptionele stem en hij is daarbij een uitstekend performer. We zijn erg trots Waylon te verwelkomen als eerste Nederlandse soloartiest ooit op Motown'', aldus Sylvia Rhone, baas van Universal Motown Group.

MIchael Jackson

De Nederlander mag zich vanaf nu scharen in de rij met andere Motownsterren, onder wie Diana Ross, Stevie Wonder en Michael Jackson.

De zanger, die naar eigen zeggen 'Rock & Soul-muziek' maakt, brengt 7 augustus zijn eerste single Wicked Way uit.

Waylon kreeg nationale bekendheid toen hij meedeed aan de tv-talentenjacht Holland's Got Talent, waarin hij tweede werd.