AMSTERDAM - Rapper Pete Philly en producer Perquisite zijn dit najaar nog eenmaal als duo te zien. Na de aanstaande theatertournee, onder de toepasselijke noemer Final Celebrations Tour, storten de mannen zich op hun solocarrières.

Dat maakte het label van Perquisite dinsdag bekend.

Op 29 augustus begin de toer op de Uitmarkt in Amsterdam en hij eindigt op 29 oktober in de Melkweg.

Daar tussen treden de twee op in theaters door het hele land, waaronder de Schouwburg in Den Haag, theater Zuidplein in Rotterdam, Chassé-theater in Breda en het Frits Philips Theater in Eindhoven.

Strijkkwartet

Voor de laatste toer zal de oorspronkelijke 6-mans live formatie worden uitgebreid tot dertien mensen, waaronder een blazerssectie en een strijkkwartet.

Perquisite: ,,We halen nog één keer alles uit de kast; het wordt een bijzondere afsluiting van een voor ons bijzondere periode van twee jaar intensief toeren door Europa.

Bijzondere versies

We zullen een aantal tracks die we normaal gesproken nooit live spelen zoals Believer, Amazed en Mellow, uitvoeren in bijzondere versies.''

Sinds de release van hun debuutalbum Mindstate sleepten de twee onder meer een Essent Award, een Zilveren Harp en de Amsterdamprijs voor de Kunst in de wacht.