AMSTERDAM - Muziekpodium Melkweg en uitgaansgelegenheid Sugar Factory gaan samen concerten organiseren. Een proef in het afgelopen jaar bleek succesvol, waardoor de Amsterdamse overburen de samenwerking verder uitbreiden.

Het is de bedoeling dat er meer aandacht komt voor opkomend nationaal en internationaal talent op de hoofdstedelijke podia, lieten beide partijen dinsdag weten.

In juli vorig jaar sloegen de Melkweg en de Sugar Factory de handen ineen. De Melkweg wilde graag concerten op kleinere schaal organiseren en de tegenovergelegen nachtclub wilde juist de programmering van livemuziek verder uitbreiden.

De samenwerking krijgt vanaf augustus een structurele vorm. In het najaar zijn onder meer concerten te zien van Jay Brannan en The Death Letters.

Kraamkamer

Jacek Rajewski, creatief directeur van de Sugar Factory, meent dat door de samenwerking ''een kraamkamer'' wordt geboden voor talent. Ook Cor Schlösser, algemeen directeur van de Melkweg, ziet de meerwaarde ervan in.

''Sugar Factory heeft het formaat zaal dat in het gebouw van de Melkweg ontbreekt. Het is een ideale locatie voor concerten van tweehonderd tot vierhonderd bezoekers.''