AMSTERDAM - Zangeres Corry Konings heeft zondagavond genoten van haar 40-jarig jubileum, dat zij vierde met een groot concert in Breda. Al haar klassiekers bracht Konings ten gehore tijdens dit concert.

De zangeres vond de show, waar vierduizend fans op afkwamen 'grandioos'. Het optreden stond enige tijd op losse schroeven omdat er niet genoeg kaarten waren verkocht.

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat ondanks tegenvallende kaartverkoop het concert gewoon door zou gaan. "Ik vind het fantastisch dat iedereen zo hard heeft gewerkt om de show door te laten gaan", aldus Konings.

De 'Maak wat tijd voor me vrij'- zangeres bracht in Brede al haar grote hits ten gehore. "Het was een hoogtepunt van twee uur lang."

Carrière

Vanzelfsprekend stond de muzikale carrière van Konings centraal. Al haar muzikale jaren passeerden de revue, vanaf haar ontdekking door Pierre Kartner, haar 'Corry en de Rekels'-tijd, haar eerste solohit tot aan haar 40-jarig jubileum.

Tijdens het concert werd ook haar autobiografische boek 'Mooi was die tijd' uitgereikt.

Konings vierde haar jubileum in haar geboorteplaats Breda, en wist artiesten als René Schuurmans en Bobby Prins te strikken om met haar de bühne op te gaan.

Jean Marie Pfaff

Ook Frank Verkooyen, Vinzent en Frank Smeekens gaven een optreden weg. Als kers op de taart wist Corry de voormalige Belgische voetbalkeeper Jean Marie Pfaff zover te krijgen de tranentrekker 'Huilen is voor jou te laat' te zingen.

In de formatie 'Corry en de Rekels' maakte de zangeres in 1970 naam met het lied 'Huilen is voor jou te laat'.

Twee jaar later startte ze een solo- carrière waarin ze furore maakte met nummers als 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen', 'Jij weet toch wel wat liefde is' en 'Adios Amor'. In 1999 scoorde de zangeres samen met Frans Bauer, voor het laatst een grote hit.

Voor fans die niet bij de show waren is huilen niet te laat, het concert wordt in september op dvd uitgebracht.