DELFT - VVD-coryfee en ex-eurocommissaris Frits Bolkestein gaat tijdens het muziekfestival Lowlands een college verzorgen voor de zogenoemde Lowlands University.

''De erudiete liberaal ontvouwt in zijn college op geanimeerde wijze zijn ideeën over de fundamenten en de toekomst van Europa'', meldde de organisatie maandag.

Voor de vijfde keer op rij wordt de 'University' georganiseerd door Coolpolitics, Lowlands en Willem van Zeeland Producties.

Zij geven ''vooraanstaande professoren het podium dat ze verdienen'', zo melden ze zelf.

''De leukste universiteit van Nederland opent op 21, 22 en 23 augustus haar tentdoek voor zeven popsterren van de wetenschap.

Bas Haring

Bas Haring, Ton van der Steen, Bert Meijer, Alfredo Brillembourg & Hubert Klumpner, Erwin Seydel en Frits Bolkestein zijn van de partij om het eerste lustrum in stijl te vieren'', zei een woordvoerder.

Eerdere sprekers op Lowlands University waren minister Ronald Plasterk, ruimtevaarder Wubbo Ockels, ex-premier Ruud Lubbers en meester Pieter van Vollenhoven.

De colleges hebben plaats in de Echo-tent op het Lowlands-festivalterrein. Het volledige programma is te vinden op www.coolpolitics.nl.