AMSTERDAM – Metalband Korn werkt momenteel aan het negende album in hun zestienjarige bestaan. De nieuwe cd krijgt een old school-geluid.

Voor de opnames wordt de producer van het debuutalbum Korn uit 1994 ingehuurd: Ross Robinson.

Zanger Jonathan Davis: “We gaan het helemaal analoog opnemen, geen professionele apparatuur, 16 sporen zoals ze dat vroeger deden.

De nummers op het nieuwe album gaan meer over de ziel en de emoties van de muziek dan de productie. Ik kijk dan naar Ross en hij zegt dan: dude dit klinkt echt te gek!”

Details over de onderwerpen van de teksten kan Davis nog niet geven. “Ik ben er wel mee bezig, maar ik wil eerst de muziek horen voor ik ermee aan de slag ga.

Ik moet eerst de muziek horen en wordt dan geinspireerd om woorden op te schrijven.” De muziek wordt door de overige bandleden geschreven. 

Na de huidige toernee langs de zomerfestivals in Europa en Amerika hoopt Davis met de rest van Korn de studio in te gaan om het album af te ronden.

Maar het is nog niet zeker wanneer de plaat klaar is en uitgebracht wordt. “Als het af is. Hopelijk aan het eind van dit jaar. Daar richten we ons op”, aldus Davis.