WEERT - Ondanks de wat mindere programmering trok pop- en rockfestival Bospop in Weert afgelopen weekeinde 13.000 betalende bezoekers.

Daarmee is de alweer 29e editie van dit festival uit de kosten, liet een opgeluchte woordvoerder Paul Adriaens van Bospop zondag tijdens de tweede festivaldag weten.
 

Ook zonder grote namen bleek Bospop een feest. Vorig jaar trok het festival nog 21.000 bezoekers, maar dat kwam ook door het optreden van onder meer Neil Young.

Bospop liep dit jaar enkele grote publiekstrekkers mis, omdat er volgens Adriaens momenteel maar weinig Europese tourneeën zijn.

Gezelligheid

''Toch blijkt dat de fans komen voor de gezelligheid van Bospop en niet alleen voor de grote namen'', zei Adriaens. De populariteit van Bospop blijkt ook uit het feit dat de camping helemaal vol zat, aldus Adriaens, die ondanks alles tevreden is over het programma.

''Mensen die het kunnen weten zeggen dat we prima bands hebben gecontracteerd, zoals Jeff Beck, Chickenfoot met Joe Satriani, de Deen Tim Christensen en de Belgische rockers van Triggerfinger''.

Het programma van Bospop was dit jaar nogal divers, uiteenlopend van Guus Meeuwis tot en met de Fun Lovin' Criminals.

Jubileum

Volgend jaar hoopt Adriaens met het 30-jarige jubileum groot te kunnen uitpakken. ''We hopen dan ook op subsidie door de provincie Limburg.

Net zoals Pinkpop dat dit jaar tijdens het 40-jarig jubileum Rowwen Heze van de provincie cadeau kreeg''.