ROTTERDAM - Veel (jazz)artiesten die optreden op het festival North Sea Jazz in Rotterdam besteden aandacht aan het onlangs overlijden van de King of Pop, Michael Jackson.

Ze proberen (delen van) Jackson-nummers te verwerken in hun optreden in Ahoy.

Vrijdag, op de eerste dag van het driedaagse festival, speelde George Benson aan het einde van zijn show het nummer Shake your body down to the ground.

Zaterdag speelden de drie basgrootheden Stanley Clarke, Marcus Miller en Victor Wooten (SMV) dat nummer eveneens.

Improvisatie

SMV pakte verder nog uit met een instrumentale versie van Human Nature en kwam met een toegift waarin Beat It was verwerkt. Festivaldirecteur Jan Willem Luyken heeft al geluiden opgevangen dat meer artiesten iets gaan doen met het werk van de overleden zanger.

Luyken is erg tevreden over het festival tot nu toe. Vrijdag waren er in Rotterdam problemen met de metrolijn richting Ahoy. Dat leverde wat improvisatie op, maar zaterdag lijkt, behoudens een enkele afzegging van een artiest, alles op rolletjes te lopen.

''Zelfs het weer werkt mee en morgen zegt de weerman dat het in Rotterdam ook droog blijft'', aldus Luyken.

Vrijdag raakte zijn evenement net niet uitverkocht. Zaterdag en zondag is dat wel het geval. De directeur is daar zeer tevreden over. ''De verkoop loopt dit jaar beter dan vorig jaar, concludeert hij.