HILVERSUM - De redactie van het 3FM-programma 3VOOR12 (VPRO) heeft twaalf albums uitgekozen die in aanmerking komen voor de zesde editie van de 3VOOR12AWARD voor het beste Nederlandse album van afgelopen seizoen.

De winnaar wordt bepaald ongeacht verkoopcijfers en/of genre, meldde een woordvoerster van de VPRO vrijdag.

De genomineerden zijn Anne Soldaat - In Another Life, De Staat - Wait For Evolution, Fakkelbrigade - Colucci Era, Jiggy Dje - De Ark De Triomf, Johan - 4, Kyteman - The Hermit Sessions, Lucky Fonz III - A Family Like Yours, Martyn - Great Lengths, Roosbeef - Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten, The Moi Non Plus - The Moi Non Plus, Tom Trago - Voyage Direct, zZz - Running With The Beast.

Deze albums krijgen de hele zomer veel aandacht van 3VOOR12 op de site en in 3VOOR12RADIO op 3FM. Op 10 september heeft de feestelijke uitreiking van de 3VOOR12AWARD plaats vanuit Desmet Studio's Amsterdam.

De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury en door het publiek dat via internet kan stemmen via http://3voor12.vpro.nl/stem.

Geldprijs

Eerdere winnaars van de 3VOOR12AWARD zijn achtereenvolgens: At the Close of Everyday, Voicst, Opgezwolle, Aux Raus en De Jeugd van Tegenwoordig. Aan de award is behalve roem een geldprijs verbonden van 1203,12 euro.

''De laatste drie cijfers staan, logisch, voor 3VOOR12. De eerste 12 kun je dan weer achterstevoren lezen voor de komma'', legt de VPRO-woordvoerster uit.