AMSTERDAM – In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week Can't You Feel It van Elize.

De eerste single van de nieuwe plaat More Than Meets The Eye gaat over een universeel thema.

“Ik kan me er als vrijgezel wel in verplaatsen. Het gaat over iets waar veel vrouwen mee zitten, je scharrelt met iemand maar je wilt meer. Dan zeg je tegen iemand: ik wil verder of je moet maar weg.”

De opname van Can't You Feel It heeft de 26-jarige Elize voor een groot deel niet meegemaakt. “Ik denk dat ik zelf een uur bezig ben geweest met het opnemen. Daarna ging ik weg, zonder enig idee van het eindresultaat.

Toen ik wegging was het nog maar een zanglijntje en een beat, daarna is de muziek eromheen gebouwd. Uiteindelijk is het een ontzettend krachtig nummer geworden”, zegt Elize. 

De videoclip van Can't You Feel It werd gedeeltelijk gefilmd in LA. Elize heeft veel commentaar gekregen op haar optreden daarin.

“Mensen zeiden: goh, wat raar. Het lijkt wel of je helemaal niet kan rennen. Maar dat is ook best moeilijk want ik moest in de felle zon kijken en ondertussen blijven rennen en meezingen.”