AMSTERDAM - De Amerikaanse metalband Down gaat tegen het einde van 2009 weer de studio in. Hoewel de band blij is met de plaat Down III: Over The Under uit 2007, wordt er wel van werkwijze veranderd.

Volgens bassist Rex Brown, die eerder samen met Down-zanger Phil Anselmo in Pantera speelde, gaat het nieuwe Down-album rechtdoorzee klinken.

"We gaan niet eerst de hele boel in demo-versie opnemen. We gaan gewoon zitten, verzinnen een nummer, nemen het op en bepalen of we het wat vinden.

Als we het nummer na een aantal vrije dagen nog steeds goed vinden, dan staat 'ie op het album. Zoveel tijd hoeft het niet te kosten dus", aldus Rex Brown.

Trendgevoelig

Het album zal volgens de bassist vooral zware riffs bevatten. "Laten we gewoon teruggrijpen op de goede oude riffs. Ze zijn enorm in op het moment. Niet dat we trendgevoelig zijn, maar we gaan het wel zo aanpakken."

Wanneer het album precies zal uitkomen in vooralsnog onbekend, maar de opnames zijn in elk geval eind dit jaar. "Het zal zeker in 2010 gereleased worden, eventueel eerder, maar het moet vooral goed zijn."