AMSTERDAM - AMSTERDAM - Neem de drummer van Red Hot Chili Peppers (Chad Smith), de zanger (Sammy Hagar) en bassist (Michael Anthony) van Van Halen, voeg daar een van de beste gitaristen (Joe Satriani) aan toe en je krijgt Chickenfoot.

Met zoveel ego's in een superband wil het wel eens botsen. Daar is bij Chickenfoot niets van te merken.

Joe Satriani: “We willen dat het plezierig blijft. En terwijl we zoveel lol hebben, maken we goede muziek. Dat is ons criterium. Er kan geen druk zijn en we zijn allemaal volwassenen. We hebben allemaal onze eigen dingen te doen.”

Drummer Chad Smith benadrukt het gevoel van Satriani: “Het is beter en plezieriger geworden dan we hadden verwacht.”

Sammy Hagar was de initiatiefnemer van Chickenfoot. Joe Satriani: “Het telefoontje kwam alsof het voorbestemd was. Ik was net klaar met een album en stond op het punt om het uit te brengen.

De kaartjes voor de wereldtour waren al te koop, ik had dus al een plan. Het telefoontje van Sammy kwam toen echt uit het niets. Het kwam niet echt uit, maar ik zou gek zijn als ik er niet met beide benen in zou springen.”

Covers

Volgens drummer Chad Smith was het vooral belangrijk dat Satriani aan boord stapte. "Op onze eerste jam speelden we Led Zeppelin covers. Dat was leuk, maar uiteindelijk wilden we eigen muziek gaan maken.

En daarvoor was Joe cruciaal. Hij is een fantastische songwriter, dus we hebben hem gesmeekt om alle nummers te schrijven en ons precies te vertellen wat wij moeten doen. Gelukkig wilde hij dat!"

Het gelijknamige debuutalbum van Chickenfoot ligt sinds 5 juni in de winkels.