AMSTERDAM - Esmée Denters en Dio hebben zaterdagavond ieder twee TMF Awards in de wacht gesleept. Ilse DeLange, Alain Clark, Chuckie en Yes-R moesten genoegen nemen met een beeldje.

De TMF-kijkers bombardeerden Denters tot beste vrouw. Ook mocht ze de main stage betreden om de Superchart Award in ontvangst te nemen.

Die prijs gaat naar de artiest die het langst in de hitlijst van TMF weet te overleven. Denters' debuutsingle 'Outta here', die begin april verscheen, staat al weken in de lijst.

De tweede single van de YouTube-zangeres moet nog verschijnen.

Borsato Award

Op de schoorsteenmantel van Dio prijken sinds zaterdagavond de awards voor beste video en de TMF Borsato Award. Die prijs, vernoemd naar de man die in het dertienjarig bestaan van de TMF Awards grossierde in de prijzen, wordt sinds 2007 uitgereikt aan Nederlands talent.

Ilse DeLange zag de awards voor beste vrouw en beste video aan haar neus voorbij gaan, maar mocht het beeldje voor beste live act mee naar Almelo nemen.

Alain Clark werd gekozen tot beste man en liet Jan Smit, VanVelzen en Yes-R achter zicht. Yes-R mocht de TMF Pure award in zijn zak steken, Chuckie ging met de TMF Dance award naar huis.

Ander concept

De muziekzender reikte zijn awards dit jaar voor het eerst uit tijdens een uitverkocht festival, waarvoor tienduizend kaarten beschikbar waren. Bij de Rotterdamse Erasmusbrug traden onder meer de Black Eyed Peas, N.E.R.D. en Armin van Buuren op tijdens de awardshow.

De TMF Awards waren zaterdag na een jaar van afwezigheid weer terug. Vorig jaar ging de awardshow niet door vanwege het veranderde concept.

De show trok in 2007 slechts honderdduizend televisiekijkers. Grote winnaars waren destijds Within Temptation, VanVelzen en Jan Smit.