ROTTERDAM - In aanwezigheid van tienduizend muziekliefhebbers worden zaterdagavond in Rotterdam de TMF Awards uitgereikt.

De bekendmaking van de winnaars van de muziekprijzen wordt opgeluisterd door optredens van nationale en internationale artiesten op drie podia onder de Erasmusbrug, tijdens de eerste editie van het TMF Awards Festival.

De afgelopen maanden konden TMF-kijkers op de site van de muziekzender stemmen op hun favoriete artiesten in zeven categorieën.

TMF Borsato Award

Een van de prijzen die worden uitgereikt, is de TMF Borsato Award. De bands Valerius en Voicst, zangeres Nikki en rapper Dio zijn in de race om de prijs die zanger Marco Borsato twee jaar geleden in het leven riep.

Dj Armin van Buuren trapt het evenement zaterdag om 17.00 uur af. Daarna zullen onder anderen de Black Eyed Peas, NERD, Esmée Denters, Agnes, VanVelzen en Chuckie optreden op het hoofdpodium.

Op de andere twee podia treden onder anderen eliZe, Hardwell, DIO & Friends, Kempi en theFringe op.

De TMF Awards worden voor de dertiende keer uitgereikt. Na jaren trouwe dienst in de Rotterdamse zaal Ahoy, verkaste de uitreiking in 2006 en 2007 naar de Amsterdamse Heineken Music Hall.

Vorig jaar werden de prijzen niet uitgereikt. De prijsuitreiking is dit jaar voor het eerst niet live op tv te zien.