AMSTERDAM - Fans van de precies een week geleden overleden Michael Jackson zijn donderdagavond bijeen gekomen in Paradiso voor een gratis toegankelijk eerbetoon, georganiseerd door Boris.

De zanger en Jackson-fan bracht samen met een groot aantal andere Nederlandse artiesten in de Amsterdamse poptempel liedjes van de King of Pop ten gehore. Binnen zaten 1500 mensen ondanks de hitte in een bomvolle tent.

Voor de mensen die niet naar binnen konden, stond buiten een groot beeldscherm. Op het Max Euweplein keek en luisterde een kleine 2000 man mee.

Tranen

Hier en daar vloeiden er nog wat tranen om het verlies van het popicoon, maar de Jackson-hits zorgden vooral voor blije gezichten en een uitgelaten sfeer.

Naast Boris zelf stonden onder anderen Do, Valerius, ANNY (voormalig Leaf-zangeres), Waylon, Rigby, Christon en Leona op het podium. De fans kregen onder meer Ben, Dirty Diana en Human Nature te horen.

De Nederlandse fanclub van Jackson, TNG, exposeerde in Paradiso beeldmateriaal uit het archief van de club. Er waren foto's uit alle Jackson-tijdperken te zien.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van het eerbetoon op NUfoto.nl

Michael Jackson-avond in Paradiso