LONDEN - Michael Jackson mag dan dood zijn, als het aan zijn promotor ligt kunnen de geplande optredens van het popicoon gewoon doorgaan.

De kostuums zijn al gemaakt, de dansroutines geoefend en wat promotor Randy Phillips betreft kan de King of Pop gewoon worden vervangen door de andere muzikaal onderlegde leden van de familie Jackson.

Dat zei Phillips woensdag tegen de Britse zender Sky News (video).

Uitverkocht

Michael Jackon's vijftig geplande concerten in de O2 Arena in Londen waren al uitverkocht toen de ster kwam te overlijden.

Een muzikaal eerbetoon met de familie Jackson en andere sterren lijkt O2-baas David Campbell dan ook wel wat. ''Dit is op korte termijn te regelen. Het optreden van Led Zeppelin was ook binnen drie maanden rond'', stelde hij.

Gesprekken

Volgens promotor Phillips zijn de gesprekken met de familie Jackson al in volle gang, ondanks dat het popicoon nog begraven moet worden. Wanneer de concerten volgens Phillips plaats zouden moeten vinden is overigens nog onduidelijk.

De familie Jackson is momenteel nog verwikkeld in een juridische strijd om de erfenis van de ster en de voogdij over zijn drie kinderen.