HILVERSUM - Alle Nederlandse winkels hebben in de loop van deze week de meest populaire albums van Michael Jackson weer op voorraad. Dat heeft een woordvoerster van platenmaatschappij Sony dinsdag gemeld.

Het bedrijf heeft het afgelopen weekeinde, na het overlijden van Jackson, grote hoeveelheden extra exemplaren van de meest gevraagde titels van de artiest laten maken.

Exacte aantallen wil het bedrijf niet noemen. Vrijdag ontstond een grote toeloop op muziek van de overleden King of Pop. Bij internetwinkel Bol.com ging er bijvoorbeeld elke tien seconden een product van de zanger over de toonbank.

Daardoor was platenmaatschappij Sony in recordtempo door zijn reservevoorraad albums heen.

Tempo

Hans Breukhoven van marktleider Free Record Shop meldde dinsdag dat de albums inderdaad ''in zeer hoog tempo de bakken uit vliegen. En dan zijn nog niet eens alle winkels bevoorraad.''

De muziekketen, die in Nederland 230 filialen telt, heeft bij Sony ''vele tienduizenden exemplaren'' van alle titels van Jackson besteld.

Eerder meldde Sony dat in heel Nederland de afgelopen twee jaar tussen 30.000 en 40.000 albums van de zanger over de toonbank gingen.