AMSTERDAM - De Amerikaanse band Pixies geeft dinsdag 13 oktober een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam, als onderdeel van hun Doolittle Tour, die op 1 oktober begint in Dublin en daarna nog onder meer Londen, Parijs en Frankfurt aandoet.

Dit maakte concertorganisator Mojo maandag bekend.

De aanleiding van deze tournee is het twintigjarige bestaan van het Pixies-album Doolittle uit 1989. Black Francis, Kim Deal, Joey Santiago en David Lovering zullen het complete album ten gehore brengen, inclusief de 'B-kant'-nummers.

De songs Debaser, Wave of mutilation, Here comes your man, Hey en Gouge away komen onder meer voorbij. De set wordt verder aangevuld met hits van hun andere albums.

Invloedrijk

De kaartverkoop voor het concert begint vrijdag om 10.00 uur. Pixies was een van de meest invloedrijke alternatieve rockbands uit de jaren tachtig.

Ze stonden aan de wieg van de grunge en Brit-pop. Na een break begin jaren negentig een aantal soloprojecten van bandleden Black Francis en Kim Deal kwam de band in 2004 weer bij elkaar. Pixies stond in 2004 op Pinkpop en in 2005 op Lowlands.