DEN HAAG - Parkpop heeft dit jaar 275.000 bezoekers getrokken. Daarmee kwamen 25.000 muziekliefhebbers meer naar het Haagse Zuiderpark dan vorig jaar.

Volgens de organisatie was dat te danken aan het goede weer. Het bleef de hele dag droog.

In de middag traden onder meer Idols-deelnemers Boris en Nathalie Makoma op. De laatste werd in 2008 tweede, sleepte een platencontract binnen en bouwde op Parkpop een feestje met het publiek.

Kowalczyk

Op het grootste gratis festival van Europa gaf de frontman van de rockband Live, Eddie Kowalczyk, een akoestisch optreden. Hits van Live zoals I Alone werden luidkeels meegezongen door het publiek. Ook Kowalczyk sprak over perfect festivalweer.

De 29-jarige Eefje komt sinds ze in Den Haag woont, inmiddels tien jaar, naar Parkpop. ''Ik kom voor de muziek maar ook om te winkelen bij de festivalmarkt.''

Ze vindt vooral de sfeer ''met overal hangende mensen'' zo relaxed. ''Het lijkt drukker dan voorgaande jaren.'' Haar vriendin vult aan dat het leuk mensen kijken is ''een bonte verzameling''.

The Pretenders

Later op de dag traden The Pretenders op. De Britse band met Chrissie Hynde was erg populair in de vroege jaren tachtig en was voor het eerst sinds vijf jaar in Nederland.

Het optreden van Guus Meeuwis, die het festival afsloot, was ook bijzonder. De Brabander vulde al stadions en verschijnt pas de laatste tijd wat vaker op festivals.

Vorig jaar waren er 250.000 mensen. Parkpop is tevens de afsluiter van de The Hague Festivals, een festivalperiode van ruim twee weken waarbij in het centrum van de stad verschillende 'mini-festivals' plaatsvonden.

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van Parkpop op NUfoto.nl