AMSTERDAM – De Nederlands/Belgische rockband Drive Like Maria is nog altijd aan het nagenieten van hun optreden in de Amsterdam Arena. Daar speelden ze dinsdag in het voorprogramma van AC/DC.

“Dat was echt iets dat je later aan je kinderen vertelt, mocht ik ze ooit krijgen”, aldus drummer en zanger Bjorn Awouters.

“Van zoiets droom je niet eens. En vooral AC/DC, hoe cool is dat”, vervolgt Awouters.

De band bracht in maart het debuutalbum Elmwood uit en vanaf dat moment ging het snel. De plaat werd goed ontvangen, de optredens stroomden binnen en ze mochten onverwacht spelen in het voorprogramma AC/DC.

“Het werd eerst nogal vaag gehouden”, vertelt Nitzan Hoffmann, de gitariste. “Of we iets te doen hadden de 23e. Toen kregen we een smsje met de tekst: Let there be sound. We dachten: yes, we krijgen kaartjes voor AC/DC. Maar we bleken geen kaarten nodig te hebben. Vanaf toen werd het alsmaar bizarder.”

De band kijkt positief terug op het optreden in de Arena. “Ik voelde me net een gladiator toen ik daar backstage liep, zo immens groot allemaal”, zegt Awouters. “Maar de show ging goed en de mensen deden leuk mee.”

Drive Like Maria is deze zomer nog op diverse festivals te zien, waaronder Lowlands.