LOS ANGELES - Voor de fans van het overleden popicoon Michael Jackson gloort weer een klein lichtpuntje: memorabilia van de King of Pop kunnen voor forse bedragen te gelde gemaakt worden op diverse veilingsites, meldden Amerikaanse media zaterdag.

Voor de verschillende webwinkels is de Jackson-merchandise niet aan te slepen. De verkoop van Michael Jackson gerelateerde spullen zou op veilingsite EBay met 210 procent zijn toegenomen, schreef de Amerikaanse krant The Los Angeles Times.

Bij online-winkel Barnes & Noble zijn de tien bestverkochte CD's allemaal van de King of Pop.

Niet alleen op internet zijn complete volksstammen uitgerukt om alles op te kopen wat met de popster te maken heeft. Zo legde de dood van Jackson de organisatoren van een veiling die daags na de dood van het popicoon werd gehouden ook bepaald geen windeieren.

T-shirt

De opbrengst was voor Jacksons dood geschat op circa 10.000 dollar (ongeveer 7000 euro), maar lag uiteindelijk rond de 205.000 dollar (circa 145.000 euro). Een T-shirt van de King of Pop met een geschatte waarde van 1000 tot 1500 dollar (700 tot 1000 euro) ging voor 52.000 dollar (bijna 37.000 euro) onder de hamer.

Een handgeschreven briefje van Jackson bracht in plaats van de verwachte 200 tot 300 dollar (142 tot 212 euro) maar liefst 12.500 dollar in het laatje.

Amazon

De Jackson-gekte begon minuten nadat het nieuws over zijn dood de buitenwereld bereikte. ''Binnen vijf minuten waren al zijn cd's uitverkocht'', zei vice-president Bill Carr van webwinkel Amazon.com tegen The Los Angeles Times.

''We hebben in de afgelopen 24 uur meer Michael Jackson albums verkocht in onze mp3- en cd-winkels dan in de elf jaar na de lancering van ons muziekbedrijf'', stelde Carr.

Bol.com

Ook bij internetwinkel Bol.com loopt het storm. In een paar uur tijd verkocht dit bedrijf al meer dan duizend artikelen, zoals cd's en dvd's.

''De belangstelling is uitzonderlijk. We verkopen momenteel elke tien seconden een product van hem'', aldus de marketingdirecteur van Bol vrijdag.