AMSTERDAM - Nederlandse artiesten reageren geschokt op het overlijden van Michael Jackson, The King of Pop.

Veel artiesten uiten hun verdriet op Twitter. Zo schrijft Marco Borsato: "Toch raar wakker worden zo! The King of Pop is er niet meer." Esmée Denters twittert: "Is het echt waar??? Ik kan niet geloven dat hij is overleden...Dit is erg droevig nieuws, RIP Michael Jackson."

Pete Philly haalde veel inspiratie uit de muziek van Michael Jackson: "Mijn hart is gebroken. Heb de hele week naar Thriller geluisterd, gek dit."

Veel Nederlandse artiesten zagen Michael als voorbeeld. "MJ deed wat alle echte artiesten willen… de wereld bereiken met de zuiverheid van zijn talent. Haten is onmogelijk", schrijft rapper Brainpower.

Hyves

Ook op Hyves stromen de berichten binnen. Jim Bakkum zegt zijn muzikale held te hebben verloren en kan het nieuws nog steeds niet geloven: "Toen ik het hoorde, was het net of de wereld heel even stil stond."

Zangeres Antje Monteiro laat weten een stukje jeugd te verliezen met het overlijden van de Thriller-zanger. "Hoe kan iemand zo talentvol, zo succesvol, zichzelf zo vernietigen? En hoe triest is het om dan uiteindelijk, vlak voor je comeback dood te gaan….Ik ben er kapot van", aldus een aangeslagen Antje.

Michael Jackson overleed op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. The King of Pop laat drie kinderen achter.