AMSTERDAM - De Nederlandse dj-formatie The Partysquad en de Amerikaanse R&B-zangeres Erykah Badu hebben samen een single opgenomen. Met het nummer What you live for vragen zij namens dance4life aandacht voor de wereldwijde aidsproblematiek.

Het nummer wordt woensdag gepresenteerd.

De opbrengst van de single gaat naar schools4life, het wereldwijde scholenproject van dance4life dat hiv en aids onder de aandacht van jongeren brengt. In Nederland is dance4life de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

Voor Erykah Badu, onder meer bekend van de hits Love of my life en Tyrone, is dit haar eerste actie voor de organisatie.

Ambassadeur

The Partysquad is sinds 2007 ambassadeur van dance4life en heeft zich sindsdien op diverse manieren voor de organisatie ingezet, onder meer met diverse optredens tijdens dance4life-evenementen.

''Toen we hoorden dat het mogelijk was een track met Erykah te doen sprongen we een gat in de lucht. Wij draaiden al haar platen grijs en kijken erg tegen haar op.

Erykah voelt zich ook geroepen om haar steentje bij te dragen aan de goede 'cause' van dance4life en doordat we dit al gemeen hadden, lagen we meteen al op één lijn om een gezamenlijk liedje van de grond te brengen voor dance4life'', aldus Ruben van The Partysquad.