AMSTERDAM - Jon Bon Jovi en zijn schrijfpartner Richie Sambora zijn opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Onder meer de band Queen ging de rockers al voor. Chris Daughtry van de band Daughtry verrichtte de inwijding van Jon Bon Jovi en Sambora tot het selecte gezelschap.

Daughtry sprak eerder op de avond al over de impact die Bon Jovi op zijn band heeft.

"Ze hebben een grote invloed op onze carrière als componisten, artiesten en mensen." Na afloop brachten Jon Bon Jovi en gitarist Sambora 'Wanted: dead or alive' ten gehore, een van de vele hits van Bon Jovi.

Jason Mraz

Tijdens de veertigste toelatingsceremonie van de Songwriters Hall of Fame donderdag, kreeg ook Jason Mraz een speciale onderscheiding.

Hij kreeg de Hal David Starlight Award, waarmee jonge veelbelovende artiesten in het zonnetje worden gezet. Mraz bracht tijdens de ceremonie zijn hit 'I'm yours' ten gehore.

Crosby, Stills & Nash

Ook Crosby, Stills & Nash, een Amerikaanse band die vooral in de eerste helft van de jaren zeventig bekend was, werden geïntroduceerd tot de Hall of Fame.

Andere componisten die donderdag werden toegelaten zijn Roger Cook en Roger Greenaway, die de klassieker 'Long cool woman in a black dress' schreven, evenals Broadway-componist Stephan Schwartz, die het nummer 'Wicked' componeerde, en de componisten van de musical Hair, Galt McDermot, James Rado en Gerome Ragni.

Belangrijk

Jurylid van American Idol en liedjesschrijver Kara DioGuardi zegt dat de Songwriters Hall belangrijk is, omdat componisten nog steeds te weinig erkenning krijgen.

"Veel mensen denken nog steeds dat artiesten de enigen zijn die hun nummers schrijven. Ze bedenken zich niet eens dat er een andere songwriter zou kunnen zijn. Ze denken gewoon dat degenen die het zingt, het nummer ook heeft geschreven."