TILBURG - Het is nog steeds niet duidelijk of de Amerikaanse zangeres Lauryn Hill op het Tilburgse Festival Mundial optreedt komend weekeinde. ''De kans dat ze komt wordt steeds kleiner'', aldus een woordvoerster van het evenement.

Als vervanging heeft het festival inmiddels het Belgische electrorockduo Vive La Fête achter de hand. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Vorige week meldde het Stockholm Jazz Festival, waar Hill op 18 juli een van de hoofdacts zou zijn, dat de zangeres haar Europese tournee om gezondheidsredenen heeft afgezegd.

Daarop schrapten verschillende Europese festivals de voormalige frontvrouw van de hiphop/R&B-groep Fugees van het programma.

Verklaring

Festival Mundial heeft nog steeds geen duidelijkheid over het wel of niet verschijnen van de hoofdact op zaterdag 20 juni. ''Na een week in onzekerheid te hebben gezeten over de komst van Lauryn Hill, hebben we nog steeds geen verklaring van het management van Hill dat haar optreden op Festival Mundial zou zijn afgelast.''

Mocht Hill toch verstek laten gaan, dan sluit Vive La Fête de eerste dag van het festival af. Festival Mundial heeft plaats op zaterdag 20 en zondag 21 juni.