AMSTERDAM - Op 9 juli staat de Amerikaanse zanger/producer BabyfaceBabyface met zijn band in de RAI in Amsterdam. De man die het regelde: voetballer/superfan Winston Bogarde. ''Ik ben er ontzettend blij mee'', aldus Bogarde.

Het is volgens de voetballer de eerste keer dat Babyface (die eigenlijk Kenny Edmonds heet) naar Europa komt.

''Hij heeft hier erg veel fans. Babyface is echt een fenomeen. Een supertalentvolle componist en een van de grootste producers.''

Edmonds werkte onder meer met Boyz To Men, Whitney Houston, Mariah Carey, Madonna, Michael Jackson, Eric Clapton en Aretha Franklin en hij schreef wereldhits voor nog eens vele andere artiesten.

Awards

Babyface kreeg veel awards, waaronder Grammy's, voor zijn muziek en maakte elf soloalbums. Dit jaar krijgt hij een eigen ster op de Walk of Fame. ''Zijn muziek spreekt mij aan omdat hij altijd vrij emotioneel zingt en schrijft, over levensverhalen. En hij heeft een heel aparte stem'', aldus Bogarde.

Het lukte Bogarde uiteindelijk tijdens een bezoek aan Miami om met Edmonds' manager in contact te komen. ''Toen ging het snel. Alain Clark is gecontracteerd als special guest die avond.''