AMSTERDAM - De Britse band Depeche Mode heeft zijn wereldtournee weer opgepakt. Maandag stond de band in het Duitse Leipzig en woensdag treden ze op in Berlijn.

Volgens de BBC heeft voorman van de band Dave Gahan de fans in Leipzig bedankt voor hun steun.

Ook de artsen die hem hebben geholpen konden op een bedankje rekenen. Hij dankte alle artsen die 'zo goed voor me hebben gezorgd'.

"Weer op het podium staan is een fantastisch gevoel en ik verhueg mij op elke show", zei hij tijdens het eerste concert dat de band weer gaf van de 'Tour of the Universe'-tournee. Na Berlijn volgens optredens in onder meer Dublin, Glasgow en Londen.

Tumor

Op 12 mei werd voorman Dave Gahan vlak voor een show in Athene opgenomen in een ziekenhuis met een buikgriep. Het concert werd afgelast. Verder onderzoek wees uit dat Gahan een tumor in zijn blaas had.

Die is succesvol verwijderd, zo maakte Depeche Mode al eerder op de eigen website bekend. Op doktersadvies moest de voorman van de band echter vervolgens tot 8 juni rust houden.

Vanwege de ziekte van Gahan werden flink wat optredens afgezegd, waaronder een optreden op de meest recente editie van Pinkpop in Landgraaf, het enige optreden dat de band in Nederland zou verzorgen.