AMSTERDAM - Nick & Simon hebben weer een platina plaat voor aan de muur. De Volendamse heren werden woensdag verrast door hun platenmaatschappij: hun derde album 'Luister' is dubbel platina.

Het management van de Volendammers maakt bekend dat het schijfje meer dan 120 duizend keer is verkocht.

Op de welbekende Dijk in Volendam namen Nick & Simon de plaat in ontvangst. "Ze waren aangenaam verrast", laat een woordvoerder van het management weten.

"Nick en Simon wisten niet dat ze de plaat zouden krijgen en dachten dat ze alleen het vervolg van hun toer kwamen aankondigen."

Overal

De 'Overal'-toer van de Volendammers, die begin mei met twee uitverkochte concerten in Ahoy werd afgesloten, krijgt een vervolg. Woensdag maakte Nick en Simon bekend dat ze dit najaar in Leeuwarden, Enschede en Den Bosch staan. Begin volgend jaar geven de Volendammers een show in Goes.

'Luister', dat op 13 februari verscheen, kwam op nummer één van de Album Top 100 binnen. Ook de twee singles die van het album kwamen, 'Vallende sterren' en 'De dag dat alles beter is', deden het goed. Beide nummers voerden de Single Top 100 één week aan.

Vandaag

Ook de vorige plaat van het duo, 'Vandaag', werd dubbel platina. De tweede cd van Nick & Simon behaalde de gouden status, dertigduizend verkochte exemplaren, al op de dag van de release.

Het debuutalbum van de vrienden, 'Nick & Simon' dat in 2006 verscheen, werd iets minder vaak verkocht en heeft de platinastatus bereikt.