AMSTERDAM – De dag voor The Killers Pinkpop aandoen, haalde de band het door de bommelding afgelaste optreden in de Heineken Music Hall in. NU.nl neemt samen met drummer Ronnie Vannucci het Pinkpopprogramma door.

Vannucci oogt een beetje uitgeput, zo vlak voor het optreden. Niet gek, als je bedenkt dat de band pas twee dagen in Europa is: “Sorry, eergisteren kwamen we pas aan in Londen vanuit Las Vegas. Meestal kost het me een week om bij te komen van de jetlag.”

The Killers was nogal teleurgesteld toen het optreden in maart niet doorging. “We waren er al, het zag er echt naar uit dat we konden spelen en hadden al gesoundchecked. Toen werd alles ineens afgeblazen.”

Wat kunnen we van jullie verwachten op Pinkpop?

“Ik denk dat we bij Bruce aan de zijkant van het podium gaan staan, met onze mond open. Ik weet dat we komen om te spelen voor het publiek, maar het feit dat Bruce Springsteen er ook is duwt ons wat extra peper in de reet. We gaan meer ons best doen, gewoon omdat 'The Boss' meekijkt. Althans, dat heeft hij ons beloofd.”

Vannucci is ook een grote Elbow fan. “De zanger doet me heel erg aan Genesis of Pete Gabriel denken. Ik vind ze echt geweldig. Ik ben gek op de verschillende geluiden die ze hebben. Elbow is echt één van mijn favoriete bands.”

Wie zou je nog meer willen zien naast Elbow en Bruce Springsteen?

“Ik zou iedereen wel willen zien. Noisettes, die vind ik erg goed. Ze hebben een cover van ons nummer When You Were Young gedaan. Amy MacDonald lijkt me een aardig meisje. White Lies is goed. Ik denk dat dit een geweldig festival wordt. Ik ga alles kijken.”

Eigenlijk vindt Vannucci alles wel goed. “Ik zou nooit zeggen dat ik iets niks vind. Neem mijn minst favoriete band en ik kan er altijd wel het goede van inzien. Ik hou gewoon van muziek.”